Mer om bygget.

Idag är barnen hos farmor och det är helt sjukt vad mycket jag hinner med. Jag har till och med hunnit laga bebismat samtidigt som jag fixade tacopaj till snickarna OCH tvättade. Detta efter att jag gått med hunden OCH fikat bulle. Applåder, applåder! Tackarrrrrrr!



Lite nu och då måste jag bege mej upp till övervåningen, för att påminna mej om varför jag går omkring i kläder fulla med matkladd dagarna i ända. När jag ser hur mycket som händer där uppe skuttar jag gladeligen ner igen och kladdar vidare i karotterna.

För kolla in hur fort det går;







Ser ni!? Väggarna har påbörjats! Åhhhhh, det blir så bra :)

Svärfar är här idag och fixar med elen som ska dras i alla väggar och...eller så slutar jag förklara här. För jag fattar inte ett uns av vad som ska dras och inte. Av någon märklig anledning satt svärfar och förklarade för mej idag hur...ja...hur elen skulle dras (?) och jag undrade i mitt stilla sinne om han verkligen trodde att jag lyssnade. Måhända låter det oerhört respektlös men believe you me, det finns inte plats för sådana saker i min hjärna. Jag tänker att eftersom vi redan är fast i de klassiska könsrollerna här hemma så kan vi gott fortsätta med det. Jag gillar att laga mat. Johan är intresserad av bygge, el etcetcetc. Punkt! Why krångla till det?

Jag måste ännu en gång skriva hur tacksam jag är för människorna i mitt liv. Föräldrar, svärföräldrar och svägerska som hjälper med barn, mat och bygge. Moster som tar emot i sitt hem och bjuder på lunch och fika. Fina vänner som bjuder på middag så att vi slipper ifrån kaoset här hemma. Andra goa vänner och övrig familj som ringer och frågar hur det går och om de kan hjälpa till med något. Ni underbara hundälskande vänner som tar med min vovve på promenad. Utan alla er vore vi ingenting! Tusen, tusen tack för att ni finns!

Och tack Gode Gud för låten som spelades på radion i morse när skjutsade barnen till farmor. Made my day! Och nu får ni lyssna till den (mest till dej, Anna M;) 

Enjoy;


 

Detta händer nu.

Bygget fortskrider and so does livet. Det är drygt, jobbigt, kämpigt och fantastiskt roligt! Snart har vi vår fina övervåning, pojkarna sina rum och jag mitt efterlängtade badkar!

Vädret kunde visserligen samarbeta bättre. Regnet tyckte tydligen att det var hemskt viktigt att falla just dessa dagar. Förmodligen för att våra fönster skulle monteras på kupan.

But we´re moving forward!

Igår kände jag att jag hade flytet. Lagade mat, roade Lennon och lade Vince för middagslur. Där stod jag framför spisen och kände mej oerhört stolt över att min bebis somnat så fint och min äldsta lekte så lugnt ensam i sitt rum. Smög på tå för att stänga sovrumsdörren. Kikade in och förväntade mej en skönt snusande bebbe. Istället möttes jag av denna syn;

 

Och det är ju kul att ungarna har skoj ihop. Skit i att sova liksom. Det blir väl alla bebisar pigga och glada av, för lite sömn. Eller...?!

Idag stod bygget stilla under eftermiddagen. Strömmen försvann. Som den gör typ en gång om dagen (överdrift, men jag är förbannad!!!) här på landet. Dock måste jag erkänna att det var SKÖNT! Det var tyst, lugnt och underbart att maken kunde vara med oss.

Nu sover barnen och vi är nyduschade en timme tidigare. Njuter så av varma mackor och film. Ahhhh...

Dessutom fick jag tid över till min nya "hat-hobby";



Att ha ihjäl tusen flugor på en kväll. I am goin´ bananas med mitt elektriska tennisracket! För Guuuud som jag hatar dessa insekter!

Tidigt sänggående ikväll. Så trött, så trött...

Agnemyrs Bygg AB

Vad vi gör på Fiskarhagsvägen 1 i Lillkyrka:

- Bygger och lagar mat.

- Lagar mat och bygger.

- Hämtar virke trettio gånger om dagen.

- Bygger och lagar mat.

- Diskar.

- Lagar mat och bygger.

Vad vi FÖRSÖKER hinna med:

- Ta hand om våra barn.

- Gå ut med hunden.

- Säga något till varandra annat än att argt väsa: "Ja, jag ska!!! Men jag måste också hinna..."

Att folk renoverar sönder sina äktenskap är inte svårt att förstå. Det har endast gått en vecka och jag undrar redan vem den där allvarsamme mannen är som jag lever med. Och han undrar säkerligen vem bitchen är som går omkring med sina osnutna ungar och luktar matos.

Fast när det händer så här mycket på en och samma dag;











då borde vi ju egentligen pippa natten lång av glädje över framstegen. Synd bara att vi båda hamnar i koma klockan 21.00 när ungar sover, disk är bortplockad, golven dammsugna från allt byggdamm, maten inför morgondagen planerad och vi själva duschade.

Jag är så oändligt tacksam över mina och makens föräldrar som hjälper, hjälper och hjälper! Bara lite barnvakt är som att vinna en miljon.



Att de sedan hjälper med mat och bygge är så mycket värt att jag vill gråta! Fina svägerskan erbjuder barnvakt och bakning. Jag vill pussa henne för det!

Så i detta hus råder icke mycket annat övervåningsfix. Men det är helt okej. Det händer ju bara en gång i livet (förhoppningsvis!). Precis som en graviditet eller ett bröllop. Och då gäller det att njuta medans det varar.

Right?! 




Mina prinsar.

Tack bästa Pia för världens finaste text! Jag lägger ut den så att alla kan läsa. Så fin, så fin!

Pojkar förekommer i diverse storlekar, vikter och färger.
De påträffas överallt - ovanpå, under, klättrande på, hängande i, springande runt och hoppande över.

Mödrar älskar dem, små flickor avskyr dem,
äldre systrar och bröder tolererar dem,
stora människor ignorerar dem och Himlen beskyddar dem.

En pojke är sanningen med en sotfläck på näsan,
visheten med bubbelgum i håret
och framtidshoppet med en groda i fickan.

En pojke är en magisk varelse - man kan stänga ute honom
från sin slöjdverkstad men inte ur sitt hjärta.

Och när man kommer hem om kvällen
med bara spillrorna av sina drömmar och förhoppningar kvar,
då är det han som lagar dom igen med två magiska ord:

Hej, mamma!



Jag är så stolt, tacksam och lycklig för MINA pojkar <3

STOR!

En bön.

Snälla, lilla krumelur
du får aldrig bliva stur.



I am not bönhörd. As you can see;



En liten trea, månne...?
(Skämt, käre make! Skämt! Humor på högsta nivå. Puss ;)

Kusiner.

Mina ljusaste barndomsminnen är från somrarna i föräldrarhemmet tillsammans med mina kusiner på pappas sida. Vi har lekt så många konstiga lekar och haft ooootroligt roligt ihop! Härliga minnen har jag också från tiden då jag besökte storkusinen på mammas sida i Eskilstuna. Hon tog så väl hand om mej och var min STORA idol när jag var liten. Jag har tre fina kusiner som jag fortfarande har bra kontakt med och älskar av hela mitt hjärta!

Därför är jag så glad att mina barn också har fått underbara kusiner. Både på min och makens sida. Att se dem tillsammans gör mej varm i magen. Det är verkligen speciellt med kusiner!

Hemma hos föräldrarna myste min ungar med brorsans underbaraste och sötaste Olivia;





Lennon och Olivias konversation:

Lennon: "Olivia, vill du ha klossen med bebisdregel på?"

Olivia: "Jaaaaaa!"

Lennon: "Här! Känner du att det är dregel på?"

Olivia: "Jaaaaa!"

Lennon: "Vad tokigt, va?!"

Olivia: "Jaaaaa!"

Senare samma dag i bilen:

Olivia: "Ennon (läs: Lennon)!"

Lennon: "Jaaaaaa, Oliviaaaaa!"

Sen skrattade de tills de kiknade. Efter trettionde gången tyckte inte jag att det var särskilt kul längre. Men vem är jag att döma?! Humor är ju ytters individuellt.

Gotta love ´em, though!


Mat-tant Kicki.

Jag lagar mat till snickarna. Astråkigt! Men med lite bakgrundsmusik så. At the moment diggar jag och Vinnie till denna;


This chic is old!

Bloggabstinens efter några dagar i föräldrarhemmet. Dator fanns visserligen att tillgå men med mina egna små kottar samt brorsans lilla, gavs inte mycket tid åt författande.

Nu är jag tillbaka i hemmet men endast med ena barnet. Min äldsta åker på husvagnssemester med mormor och morfar. Tyst som i graven här hemma. Men tystnaden kommer i morgon att ersättas med hammarslag. För nu kör vi igång med övervåningen. Eller vi och vi... Maken och snickarna, that is.

Så här ser det ut nu;





And I will keep you posted!

Hos mina föräldrar har vi alltså varit, jag och mina söner. För er som inte vet, så är jag född och uppvuxen i Malung. Varje sommar, sedan jag flyttade hemifrån, har jag vecka 29 återvänt för att träffa gamla vänner. De flesta brukar nämligen åka "hemåt" just denna vecka eftersom det är den vida kända dansbandsveckan. 

Nehej, den kanske inte var så känd då. Men åtminstone några som jag pratat med känner till fenomenet
dansbandsveckan. För oinvigda kan jag kort sammanfatta. Folk kommer från när och fjärran för att dansa arslet av sej på åtta dansbanor där kända dansband spelar varje kväll under en hel vecka. Och med folk menar jag inte oss från Malung. Vi samlas nämligen i öltältet och dricker way too much medan vi sjunger (läs: gastar) och hoppar till lokala coverband. 

I alla år har jag älskat denna vecka! Det är lika roligt varje gång att träffa bekanta som man sedan länge förlorat kontakten med. Prata gamla minnen och skratta. Höra vad det blev av alla. Och bli alldeles för full!

Förra året spydde jag dock av andra orsaker än för många öl. Det var sommaren då Vinnie låg i magen och gjorde livet surt för mej :)

Då kan man ju tänka att denna sommar, utan bebis i magen, skulle bli en repris av andra års roligt festande. Barnvakt och bröstpump tillhanda, liksom. 

Yeah, right!

Vännen C ringer och frågar om jag följer till öltältet. Hennes bror, tillika mitt ex, ska spela med sitt band. Jag tvekar, men min mamma övertalar mej. Bara det! Min MAMMA övertalar mej. Hon erbjuder mej skjuts så att jag kan ta ett glas. Men jag tackar nej och tar istället bilen in till byn. När jag parkerar får jag panik och ringer till vännen. Känner mej oändligt ensam. Som om jag inte har några vänner. Jag hittar henne, min kära vän, tillsammans med sin syster i tältet. De står där med varsitt glas vin i händerna. Jag ångrar genast mitt drag att själv ta biljäveln. Hade varit skönt att hålla något i handen (läs: svepa ett par glas och slappna av!!!) Där står jag och känner mej fånigare än någonsin. Tittar panikslaget ner i marken när jag ser någon jag en gång kände. För vad ska jag säga till dem?! Vad ska vi prata om?! De ser så glada och självsäkra ut. Pratar, skrattar och dansar med ölen i högsta hugg. Again, varför fan lät jag inte mamma skjutsa?! Och nej, jag dansar inte nykter. Appearently!!!

Jag fortsätter att känna mej "fel". Känner mej gammal och omodern. Blir otäckt medveten om mej själv. Gud, vad har jag satt på mej för paltor?! Varför har jag inte besökt frisören sedan gravidmånad sju?! Varför alla kladdkakor som lagt sej som en ring kring höfterna?! Gudars, I am out of style!

Jag får en coca cola av C. Något att hålla i handen :) Jag hejar på några som jag halvkänner. Lyssnar på musiken och känner dofterna av varm öl och fylla. Minns plötsligt tidigare somrar. Ofattbart roliga fester och ännu mer ofattbara baksmällor. Gamla hångel-ex som jag bittert ångrar. Saker jag sagt och gjort som jag inte borde. Genast får jag hjärtklappning och sveper min cola. Kollar mobilen, ifall mamma ringt och inte kan hantera mina barn. Kanske måste jag åka hem.

Det blir så svårt för mej att fatta! Att jag står där i det bekanta öltältet, med människor från förr omkring mej. Att jag nu är lite över trettio med två barn och en man. Att jag inte längre kollar min mobil med darrande hand ifall HAN ringt. Istället undrar jag om mamma hört av sej. MAMMA! Jag fattar inte! 

Jag ser mej omkring. Där dansar några tjejer som jag hade på simskolan när de var fem år gamla. Sweet, Jesus! De undrar säkert vad tant gör där. Jag vrider blicken till höger men viker snabbt undan. Undrar om han minns eller om han inte ens känner igen mej. Men det gjorde han visst. Han vinkar glatt. Jag höjer handen till en hälsning. Varför? Undrar jag. Why, måste jag komma ihåg varje liten detalj från tidigare händelser?!

Bandet slutar spela och vi lämnar tältet. C och hennes syrra blir upphämtade av deras pappa. Klockan 22.00 piiiip. Själv styr jag min fars bil till föräldrarhemmet med en konstig känsla i magen. 

Nästa år ska jag styra upp den här veckan. Jag ska bjuda in till fest och dra till öltältet med tjejkompisarna. Dricka en flarra och vara pratglad redan innan. Nästa år ska jag vara en av dem som skrattar och skålar självsäkert i as-snygga kläder. In style!

Eller så stannar jag hemma med ungarna. Förmodligen är vännerna ändå gravida eller ammande år 2011.

 



  


Vänner på visit!

Lika fin som denna flaska champagne är, lika underbart gott smakar den.



Särskilt god är den att dela med fina vänner som kommer på sommarbesök.



Skåla med dem.



Äta grillat tillsammans och prata som om inte en endaste dag passerat sedan sista gången vi sågs.

Det är KÄRLEK!

När vännerna åkte vidare på sin semesterresa fick jag ont i magen. Ville att de skulle stanna längre. Så tittade jag igenom bilderna i min kamera som vännen lånat. Hittade så många fina foton.



 



Kanske undrar jag lite över en och annan bild.



Men det är nog bara vännens sätt att påvisa att kladdkaka och coca cola icket skyndar på min fortfarande gravida mages förminskelseprocess ;)

Eller att rynkorna blir väl synliga i vissa miner.



I vilket fall, är hon fantastisk på många sätt. Min vän, that is. Hon får mej att skratta my ass off! Vi fattar varandra på hundradelen. Vi tycker och tänker likadant (oftast iaf). Vi skakar åt huvudet åt samma saker. Delar samma sjuka humor. Och en massa annat som man gör med en nära vän. Vi har gått igenom mycket ihop. Grälat. Gråtit. Men allra mest skrattat och gjort varandra lyckliga!

Nu har hon och hennes käresta åkt vidare genom Sverige för att fira semester (jättekul för dem!!!). Lämnat mej därhän med saknaden.



Och en hall fylld till bredden av flyttkartonger.



Som om vi skulle flytta.

Fast det ska vi ju inte såklart! Vi ska bygga vår övervåning. Äntligen!!! 

Så to hell with en lugn semester. Welcome byggdamm och arbete.

Och tack M och M för att ni kom och förgyllde våra dagar. Ni fyllde oss med energi och ork inför bygget!!!
 
  

Skratt :)

Min äldsta son säger så mycket roligt. Min yngsta SER väldigt rolig ut. Jag skrattar en del hemma. Och det är ju bra. Att skratta, menar jag. Kanske mindre bra att jag gör det åt mina barn.  

Därför har jag gjort mej av med en liten dos av skratt på det här istället;
(must love uppenbar humor!!!)

 


Semester.

Ska sluta nu. Att klaga på trötthet! Jag blir inte direkt piggare av att hela tiden kommentera hur trött jag är. Problemet är bara att jag är så satans trött ;)

Men for now, är det okej att jag är trött. Maken har semester från och med i fredags så vi är två. It takes two typ hela tiden nowadays. Särskilt när hettan slår ut båda våra grabbar och det blir aningens gnälligt i lite för många timmar innan läggdags.

Men att jag aldrig lär mej! Hur kan jag fortfarande, efter tre år som mamma, tro att jag ska orka ta hand om mina barn, utan irritation, med bara några timmars sömn, tre nätter i rad!? Det är ju orimligt!!!

Så oändligt tråkigt bara, att lägga barnen och sej själv typ samtidigt. När de söta tu sover vill jag göra MINA saker.

Moment 22, liksom.

Nåväl...

Semester, ja! Och tropisk värme. Det är då det betalar sej att bo här. I vintras undrade jag några gånger, vad fan vi gjorde här ute på vischan egentligen. När vi för tionde morgonen i rad knappt kom utanför dörren på grund av den överdrivna snön. Men så här i sommartider är det värt varenda snöskottad timjävel!



Där sitter vi på bryggan, jag och hunden.  Och oroar oss icket för kommande vintrar.

Igår gick vi över till grannen på tapas. Nyduschade och fräscha av eftersvettningar;



Vi kom dit. I en timme såg jag förfärat på när Lennon tryckte i sej chips och godis för ett helt år. Under tiden passade Vince på att vara irriterad över sin placering på filten. Jag ville så gärna prata med alla mysiga grannar men satan vad oduglig jag är på att koppla bort ungarna när båda hörs tydligast av alla. Jag kastade i mej maten och gick sedan hem för att amma och fixa till bebis inför natten. Sen gick jag tillbaka och då ville självfallet min äldsta att JAG skulle natta även honom. Så hem traskade jag åter. Hopped up on sugar, som han var, tog det en stund innan han knoppade in. Väl hos grannen igen kunde jag inte slappna av, för i vagnen sov Vince utan myggnät. Jag gick hem med honom. Tillbaka på festen satt jag sedan och undrade om barnvakten verkligen fungerade. Var tvungen att gå hem för kontroll. När klockan var 23.00 slappnade jag av något, bara för att halvtimmen senare inse att barnvakten faktiskt inte fungerade längre. Både jag och maken gick hem.

Jag tycker att det är "sådär" att gå på fest med barnen. Trevligt, visst. Avslappnande, not so much.

Idag har vi hängt vid vattnet hela dagen. Äldsta hängde inte så mycket VID utan snarare I vattnet. All day long!



Andra sov skönt i skuggan;



Lägg så märke till utspridningen av alla våra saker! Så där gör jag alltid! Tar en stol som jag inte ens sitter i. Ställer vagnen tre meter ifrån. Lägger filten ännu längre bort. Likaså Lennons leksaker. Sen blir jag stressad och irriterad när allt ska packas ihop. Om jag vore någon annan skulle jag bli stressad och irriterad på mej för att jag tog upp typ halva badplatsen!

Nu är det kväll. Barnen sover oroligt i sina sängar. De har säkert fått solsting. Själv sitter jag i soffan och klagar på trötthet och värme. For the last time, jag lovar! För nu ser jag åtminstone ljuset i tevetunneln. Fotbollen är soon över!




Fina mammor!

Vi är några mammor här ute i Sjöboviken som producerat ett par barn each, ungefär vid samma tidpunkt. Under vårens mammaledighet har vi strålat samman på lekplatsen med våra barnvagnar. Där har vi suttit och babblat om mammalivet medan våra stora barn har lekt alternativt kastat sand i sandlådan.

En dag satt vi där och kände att det var typ det enda vi gjorde. Ordnade med barnen. Lagade mat. Gick till lekparken. Då kläckte en av tjejerna en lysande idé! Vi går på bio, sade hon. Och det var ju fantastiskt, att någon av oss kunde se utanför ramarna och föreslå något wild and crazy för att bryta vardagen!

To the movies we went och efteråt fortsatte vi vår flärdfulla kväll för ett glas vin på lokal. Tills en av oss var tvungen att åka hem och amma gallskrikande bebis.

Igår kom dessa fina mammor över till vår altan på rosé och vitt. Och jag kände när vi satt där;



hur enkelt det faktiskt är. Att lägga alla barn i var och ens hem och sedan gå över till grannen ett par timmar. Inte komma hem för sent. Inte skaffa barnvakt. Kunna gå hem och amma om det behövs. 

Enkelt. Trevligt. Mysigt.

Jag drack ett par glas rosé. Gick och lade mej kring 01.00. Vaknade av hungrig bebis i morse. Trött (läs: gammal)som satan! Med barn är det ju alltid en dag i morgon också.

Dock kände jag mej som tonåring igen, när jag klockan 08.00 behövde råda bot på tröttheten och hällde upp ett stort glas cola med massor av is;



Och eftersom jag aldrig blivit gammal nog att dricka kaffe så tänker jag forsätta att kalla mej för ung. Hur jävla trött jag än blir efter en sen kväll med endast ett par glas innanför västen!

Never alone.

Appropå egentid för meditation.

Duschen! tänkte jag. Fram tills idag;




Så trött!

Först vill jag säga tack för uppmuntrande kommentarer ang förra inlägget både här och på FB. Det känns lugnande att ännu en gång inte vara ensam! Tack för att ni läser!!!

Sen vill jag säga GUUUUUUD, varför går jag inte och lägger mej?!

Trött brukar jag vara. Fast det här! Lever jag, tro? Dessa dagar, alltså. Igår och idag, that is.

Gårdagen innehöll en stekhet (again vill jag påpeka den obefintliga ac:n) bilfärd. Vi skulle till stan, jag och sönerna. Vi kom till motorvägen. Sen rostade något sönder på Forden och jag körde plötsligt en raggarbil. Folk pekade och skrattade åt min högljudda biljävel. Ja, jag överdriver! Men jag avskyr när folk ba, åh stackars henne där som åker i bilen utan avgassystem (eller vad det nu var som hängde löst där under). Och, ja! Jag vet att de tänker så för genom mej själv känner jag andra.

Maken to the rescue iallfall. Gud, vad starka kvinnor reder sej själva inte innefattar mej!

På kvällen var det så krångelläggning av bebisen och under natten var det vakenhet med tidigarenämnd.

Idag, då. BVC tid för båda barnen. Jag och sönerna trängde ihop oss i vår lilla bil (även den utan ac) och puttrade in till stan. Så skulle doktorn undersöka att vår bebis kunde greppa saker. Men vår bebis satt bara där i mitt knä och glodde på läkaren, vilken jag själv måste tillstå betedde sej aningen märkligt. Helt lam satt han där med hängande armar och öppen mun. Och det är ju otippat. För jag trodde, i ärlighetens namn, inte att han visste att man kan sitta still och hålla sej lugn. Läkaren frågade försiktigt om det var så här han alltid var. Jag sa nej, men jag tar gärna med den här versionen av mitt barn hem. Sen fick han två sprutor och ja, ni vet...

Efter sprutorna mår han nu uselt. Gråter och är uppriktigt ledsen. Och jag vill bara gråta, jag också. För det är så synd om honom! Jag hör ju att han är ledsen! Det är inte hans vanliga jag-är-asförbannad gråt. Det gör fysiskt ont i mej att höra och se honom må så illa.

Vår äldsta har varit dödligt trött idag. Och velat vara hos mej hela tiden. Sitta i knä. Hålla handen. Kramas. Han är ju faktiskt inte så stor än. Det har jag också velat gråta över. För att jag inte, på långa vägar, har räckt till för mina barn idag.

Jag gick där på grusvägen. Äldsta cyklade tappert på sin lilla cykel, i högljudd gråt av trötthet. Yngsta låg i vagnen och grät så att det kom tårar. Jag tyckte så synd om dem. Min fina barn. Som behövde mej. Men där gick jag och var trött, gråtmild och på väg att bryta ihop av alla blandade känslor.

Och eftersom en svag kvinna inte reder sej själv så ringde jag maken och bad honom komma hem lite tidigare.

Tacksamheten idag består i att jag inte är ensam. Att jag har en underbar man som delar detta med mej. Och som inte viftar bort min trötthet utan finns där och tar över.

Tröttheten är så djup och jag inser nu att detta inlägg börjar spåra ur åt det smöriga hållet.

Så jag bör verkligen tacka för mej!

Upprörande ang föräldraskapet. IGEN!

Jag följer en del bloggar. Bland andra EN som är skriven av en känd nybliven pappa. Han bloggar om livet som småbarnsförälder och jag nickar många gånger igenkännande och skrattar ofta åt hans texter. Han lägger ibland ut bilder på sin dotter och får efter varje inlägg massvis av kommentarer.

Men jag häpnar över dessa människor som tydligen existerar! Som kommenterar en bild på hans söta dotter. Inte "Åh, vad fin hon är!" eller något i den stilen. Utan "Ni borde anmälas till soc! Hur kan ni låta er dotter sitta två meter ifrån en kaffekopp?!" Eller "Ni är usla föräldrar som ger er ettåring en HEL kanelbulle och dessutom låter henne sitta på stranden UTAN uv-kläder!"

Alltså, det är helt sjuka kommentarer! Jag tänker och undrar hur fan man kan lägga märke till en liten kaffekopp på ett foto där syftet är att visa sin dotter. Eller hur man orkar kritisera någon för att denne ger sitt barn en kanelbulle på hennes ettårsdag. Socker är farligt! Solen är farlig! Hett kaffe är farligt! Ni är värdelösa föräldrar! Ni borde anmälas till soc!

Jag är förfärad! Över människor som uppenbarligen inte har egna liv att leva. De verkar strängt upptagna av att se till andras "fel och brister". Jag tänker att om man vet hur allt ska vara (som de tycks göra) då kanske man borde lägga ner tid på att leva "perfekt" istället. Inte ödsla all sin "kunskap" på att peka med hela handen åt oss dödliga föräldrar.

Fast kanske blir jag mest förvånad och illa till mods av bloggarens blivande frus svar till dessa elaka kommentarer. För hon skriver i en text till alla som har åsikter om hennes föräldraskap att socker har väl ingen dött av. Att bullar hör till barndomen osv. Inget konstigt. Men så kommer fortsättningen: "Men jag skulle inte ge mitt barn godis eller annat liknande som man förstår är dåligt för både barn och vuxna."

Det är här jag blir uppriktigt bedrövad och ilsken.

Stop it! Right there!

Hon gör ju samma sak själv! Talar om för andra föräldrar hur man BORDE göra/vara som förälder.

Aldrig tidigare i mitt liv har jag upplevt så många facit. Som mamma och pappa kan man göra rätt eller fel. Ingenting däremellan. 

Men läs inte sådana texter, då! Ta inte åt dej! Säger jag till mej själv. Men det är satan i mej svårt att undvika. För jag gillar att läsa om föräldraskap. Tips och ideér. Hur andra familjer har det. Det är kul och spännande! Men alltid, utan undantag, dyker de upp - de perfekta föräldarna. De som aldrig introducerat socker för sina barn. De som hellre skulle dö än att hämta sina barn efter klockan 15.00 på förskolan. De som alltid ser till att deras barn är utomhus minst tre timmar varje dag. De som aldrig skriker och gormar utan pedagogiskt och lugnt pratar sina barn tillrätta. Ni vet vilka jag menar, va?!

Jaså, nähä...gör ni inte det?! 

Det är nog jag då. Som är osäker och därmed mottaglig för alla dessa åsikter och kunniga tyckanden. Jag sitter där med någon nyutkommen föräldratidning och läser rubriker som:

"Undvik halvfabrikat och laga enkelt och ekologiskt hemma." "Här handlar du miljövänliga leksaker." "Tio tips på utomhuslekar." "Planera föräldrapenningen så att du slipper vara den sista att hämta på dagis." "Undvik de vanligaste orsakerna till skrik och bråk."

Jag läser vidare och låtsas som att jag inte bryr mej. Att jag gör så gott jag kan och att det är gott nog. 

Men nog fan tittar jag på klockan när jag under vinterhalvåret står och huttrar och tänker att en halvtimme utomhus inte duger. Och visst känner jag ett sting av dåligt samvete när jag för andra dagen i rad steker på Mamma Scans köttbullar och kokar vit (!!!) pasta till middag. Jag hetsar förmodligen också i trafiken för att så snabbt som möjligt hinna fram till dagis på anständig hämtningstid. Somnar med en klump i magen göra jag nog rätt ofta också - för att jag gastat på min treåriga son, kanske i onödan! I could go on!

Det är väl själva faan att jag inte har bättre självkänsla än så!!!
  

Lappad.

I fredags hade jag lunchmys i stan med en fin vän. Lyxade till det och parkerade bilen i parkeringshuset för hutlösa 22 kr/tim! Men eftersom AC-helvetet inte funkar på vår andra bil heller (!!!!!!!!!!) så ville jag ha en sval bil att köra hem. Fast det kan jag ju tala om, att jag UTAN jämmer hade kört en 50 grader varm bil om det besparat mej de slantar som Carpark nu kräver mej på. 400 jävla spänn!!! För att jag parkerade aningen, med betonig på ANINGEN, snett. Mest irriterad är jag för att jag ALDRIG parkerar snett. Faktum är att jag är löjligt noga i vanliga fall. Men nog faen tog de mej när jag var som svagast dvs när jag äntligen fick egentid och hade asabråttom till lunchstället för att babbla crap och äta mat som någon annan lagat!

Buttert körde jag iväg och det enda jag såg var snedparkerade bilar. Jag blev genast som ett barn och ville ringa till Carpark och skvallra att minsann han och hon och han och hon och alla andra också parkerat snett! Faktiskt!

Nu gjorde jag inte det. Ringde alltså. Istället åkte jag till ICA Maxi för att storhandla. Störde mej oerhört på alla snedparkerade bilar.

Som ni kanske minns så läser jag en bok om mindfulness. Mitt beteende, som beskrivs ovan, är självfallet inte mindfult (är medveten om att det ordet ej går att böja men jag gört ändå). Så idag har jag försökt känna tacksamhet till allt jag har. Förutom parkeringsböter då!

"Mamma, kolla nu! Nu ska jag vattna. Titta vart jag vattnar. Nu vattnar jag. Nu har jag vattnat!"

Han berättar in i detalj varje utförd handling. VARJE handling! Hela dagarna. Min treåring, that is. Sen har han uppfunnit den konstigaste leken ever. Man ska välja saker. Typ;

"Mamma, vilken båt väljer du?" "Mamma, vilken grävmaskin vill du ha?" "Mamma, vilken vindruva väljer du?"

Lite, lite tjatigt kanske, men idag dog vi av skratt;

"Pappa, vilken snopp väljer du?" "Mamma, vilken snippa väljer du?"

Gotta love him.

Sen den lilla. En bild säger mer än tusen ord;



Hur kan man inte vara tacksam för ungen med låren?! :)

Eller syskonkärleken som råder här hemma;



Eller det faktum att vi bor vid vattnet;



Och kan njuta vid badplatsen VARJE dag;



Åh, jag är verkligen lyckligt lottad!!!

Är det då något fel på mej när jag ICKET släppa det här med min snedparkering?!


Så kan man alltså inte sjunga då!?

Nämen, jag vet inte. Borde jag verkligen sjunga för min arga bebis?

Han är sitt vanliga kvällsarga jag. Bökar runt i sängen och krånglar in sej i filtarna. Gallskriker av ilska. Då sjunger jag:

"Himlen är oskyldigt blå. Som ögon när barnen är små."

Han blir knäpptyst och stirrar på mej. Åhhh, min lilla bebis! Han vill höra sin mammas mjuka stämma, tänker jag och sjunger "vackert" vidare.

Då börjar ungen gapskratta! Han skrattar så där som bara bebisar kan. Gurglande och underbart härligt!

Jag skruvar på mej. Känner mej lite awkward. Och om sanningen ska fram, lite sårad. Ahmen, där sitter jag och sjunger så ljuvt jag bara kan. Gör mej till lite. Så skrattar han mej rakt i ansiktet!

Nä, där kan han ligga nu. Inlindad i filtar med galen blick. Jag tänker inte göra mej själv till åtlöje igen! En mamma har faktiskt känslor, hon också!

Men okej, då! Jag är inte den som är den. Här har du den fina versionen, bebisen min;


RSS 2.0